Ρεσιτάλ Βιολιού του Κυριάκου Πέτρου

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 11 Ιούνιος, 2011 - 19:00

Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , στην πλαίσια της προσπάθειας του να προβάλει και να στηρίξει την νέα γενιά μουσικών της Φλώρινας διοργανώνει ρεσιτάλ βιολιού του νεαρού μαθητή της ανωτέρας σχολής βιολιού του Σ.Ω.Θ. Κυριάκου Πέτρου. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η κ. Ελένη Σηνιάρη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα Bach, Beethoven, Sarasate και Bruch.

Ο Κυριάκος Πέτρου γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1993 και είναι μαθητής της Γ' Λυκείου. Από το 2000 είναι μαθητής του ΩΝΑΦ. Άρχισε το βιολί σε ηλικία 7 χρονών. Τελείωσε τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα στο ΩΝΑΦ. Σήμερα είναι μαθητής ανωτέρας στη τάξη βιολιού στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την κα Ελένη Ντίνε. Κάνει βιόλα, μουσική δωματίου και είναι μέλος της ορχήστρας του ΣΩΘ. Είναι μαθητής του ΩΝΑΦ στο τμήμα φωνητικής με καθηγήτρια την κα Αντρέια Διδασκάλου. Έχει πάρει το α' βραβείο στο διαγωνισμό έντεχνου τραγουδιού το 2009 στα Γρεβενά. Όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει μέρος σε διάφορες συναυλίες του ΩΝΑΦ και του ΣΩΘ και συμμετείχε στις εμφανίσεις  του ωδείου στα "Πρέσπια", καθώς και  σε διαγωνισμούς ή εκδηλώσεις της χορωδίας του ΩΝΑΦ. Παίζει ακόμη κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα με εμφανίσεις  σε πολλές πόλεις όπως: Φλώρινα, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Αριδαία, Κέρκυρα. Φέτος έπαιξε παραδοσιακή μουσική συνοδεύοντας χορευτικά σύνολα στη Βουδαπέστη. Πηρέ μέρος σε μουσικά σεμινάρια, όπως στη Βλάστη με καθηγητή τον κ. Μίκη Μιχαηλίδη και εδώ και 2 χρόνια στην Αυστρία, στο INTERNATIONALE MUSIKTAGE BAD LEONFELDEN με καθηγητές τους κ. Χρήστο Πολυζωίδη, Δημήτρη Πολυζωίδη και Elizabeth Baich-Polyzoides.

Η Ελένη Σηνιάρη γεννήθηκε το 1982 και ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα στο πιάνο σε ηλικία 6 ετών στο μουσικό δημοτικό σχολείο της Κορυτσάς. Πολύ νωρίς οι καθηγητές της διέκριναν το ταλέντο της για μια καλή πορεία στις μουσικές σπουδές. Το 1995 συμμετέχοντας στο 1ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στα Τίρανα, κέρδισε το 1ο βραβείο κάτι που της έδωσε το δικαίωμα να λάβει μέρος σε ένα Masterclass και να συνεχίσει τις σπουδές της στα Μπίτολα (F.Y.R.O.M.).Το 1996 μετεγγράφη με υποτροφία στη Ρουμάνια οπού συνέχισε την αποπεράτωση των σπουδών της στην τάξη της καθηγήτριας Κ.Στεπάνσκι. Στη συνέχεια πέρασε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Μουσικής του Βουκουρεστίου στην τάξη της διακεκριμένης καθηγήτριας D.Pavlovici (πιάνο) και των επίσης διακεκριμένων καθηγητριών S.Radu (μαθήματα συνοδείας), A.Maier (μουσική δωματίου) απ' όπου αποφοίτησε παίρνοντας το Δίπλωμα της με βαθμό Άριστα. Έχει λάβει μέρος σε αρκετά Masterclass (S.Constantin, G.Kurzynski, D.Wrightn, G.Ott, B.van Oort, S.Sandrin) και σε αρκετούς διεθνής διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου (1ο-2ο βραβείο) σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Επίσης έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ως σολίστ, ως μέλος συγκροτημάτων μουσικής δωματίου και ως συνοδός διαφόρων συνόλων και αρκετών καταξιωμένων μουσικών. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για μια σειρά συναυλιών σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, εξωτερικό και παράλληλα διδάσκει.

Πρόγραμμα: 
Ακαδημαϊκό έτος: 
2010-2011

Φωτογραφίες εκδήλωσης